Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Rombolunk, majd újra építjük. Mi értelme?

Láthatnánk ahogy a madarak etetik kicsinyeiket,  láthatnánk ahogy egy harminc fős ménes vágtat keresztül a mezőn, láthatnánk hogy egy gyümölcs hogy ér meg saját környezetében…rengeted dolgot láthatnánk ha nem azzal lennénk elfoglalva hogy milyen autót vegyünk vagy hogy  3D –s  , 4D-s mozikat készítsünk, vagy hogy 20-30 emeletes házakat építsünk. Ez mind nem számít. Mert ha elpusztítjuk azt a világot amibe születtünk akkor mit sem ér az egész. Ahelyett hogy folytonosan rombolunk, megpróbálhatnánk arra is gondolni hogy nem csak mi vagyunk a Földön.  Emberek vagyunk igen, de ez nem jogosít fel arra hogy mindent ami körül vesz minket elpusztítsuk. A földön mi emberek csak egy faj vagyunk, egy gusztustalanul elszaporodott faj. Ez az óriási létszám olyan paradicsomot tudna teremteni a Földön amit nem látott még soha senki, csak a baj az hogy képtelenek vagyunk ezt felfogni. És a paradicsomot nem úgy értem hogy luxus szállodákat és hasonló dolgokat építünk, hanem , hogy gondoskodunk a másikról embertársainkról és természetesen az állatokról is.

Azokat az erdőket amiket kivágunk… az erdő szívében élet van, még ha nem is látjuk. Egy csodálatos élet. Ahogy több faj együtt tud élni abban a körforgásban amibe beleszülettek , az valami csodálatos. Egyetlen egy faj nem volt képes erre évszázadokon keresztül egészen a mai napig. És szerintem mindenki tudja hogy ez a faj az ember. Az emberek a nagy dolgoknak örülnek… De gondoljanak csak arra hogy amikor a gyerek azt mondja a szüleinek hogy  szeretlek az mennyire jól esik, gondoljanak arra hogy ha megdicsérik a munkád annak mennyire örülsz. 

Ha készítesz egy madár etetőt és abba szórsz magvakat majd kiteszed az erdőbe a madarak hálásak lesznek. És a legfontosabb hogy lehet azzal a pár maggal mentetél  meg egy egész madárcsaládot, több életet.

Rengeteg csoda van a Földön. Ott a kolibri aki 1 másodperc alatt rengeteg szárnycsapást végez a levegőben, ott vannak a lovak akik rengeteget segítettek az embernek a fejlődésben. És mit kaptak tőlünk? Azt hogy mára egy ménes sincs szabadon, egy ménes sem vágtathat végig az Alföldeken. És ez is miért? Mert az ember  csak a nagy dolgokat látja. Ha mindent behálóznak a vezetékek, a vasút vonalak az autó pályák.

Az ember nem törődik az állatokkal. Befogják őket majd ketrecbe dugják. Csak azért hogy az emberek megnézhessék őket… Azt a parányi állat és növény világot is kiírtjuk ami még megmaradt.

Egy csodálatos világ vesz körül bennünket, csak nem értékeljük vagy egyáltalán nem is vesszük észre.

Itt van Magyarország, aki évszázadokon keresztül őrizte hagyományait. Európa szívének neveznek. Egy csöppnyi országban ott az egész világ. És most hol van...

Nem akarok úgy kimenni az utcára hogy azt lássam hogy egy csont sovány kutya üljön az üzlet előtt. Nem akarom látni többé hogy azokkal az állatokkal akiket befognak és sintértelepen vagy menhelyen vannak hogy mi lesz velük. Nem akarok tömeges állatokat látni akik hordókban végezve arra várnak hogy elvigyék őket a szemét telepre. Mi lenne ha az emberiség minden egyes tagja csak egy kicsit is odafigyelne arra hogy ne legyenek kóbor állatok az utcákon vagy hogy ne vadásszák a már így is kihaló félben lévő állatokat és növényeket?? Megmondom. Élet lenne. Mert az ahogy mi élünk az nem élet, csak egy rendszer. És ezt minden ember tudja csak nem akarja beismerni.

A legrosszabb az hogy ezt úgy látom csak én veszem észre, mert ha más is látná akkor tehetnének ellene.  Azok a nagy embernek nevezett személyek akik csak ott ücsörögnek a kis palotájukban igazán gondolhatnának arra is hogy mi kell igazán nekünk. Nem még több sport csarnok meg hasonló szarságok. Sokkal jobb világot tudnánk kialakítani…. El gondolkodhatna minden ember hogy mit lehetne ez ellen tenni. De tudom hogy senki nem tenne semmit. Így aztán szar lesz a világ. Jó lenne ha egyetlen egy élőlénysem szenvedne a Földön.

                                                                                                                  

Hunyadi Anett

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

hirdetés

Szolgáltatások Budapesten

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó