Vincze Zoltánné dr. Lombosi Melinda négy éremmel tért haza a májusban megrendezett tokiói fekvenyomó világbajnokságból. A magyar sportoló új világrekorddal is büszkélkedhet, de ő lett a torna második legeredményesebb női versenyzője is.

A valaha volt legjobb mezőny állt össze Tokióban az idei fekvenyomó világbajnokságon, a megmérettetésre a sportág legjelentősebb alakjai neveztek, így bátran kijelenthető, hogy mindenki ott volt, aki számít.

A mostani vb érdekességének az számított, hogy először rendezték meg egyszerre az equipped és a klasszikus számot. Előbbinél segítőruházatban vannak a sportolók, így értelemszerűen többet is tudnak nyomni, utóbbinál pedig anélkül, így csak a saját erejükre számíthatnak.

Egy szabálymódosítás értelmében Tokióban már open és masters kategóriában is lehetett párhuzamosan indulni, mindez pedig azt jelentette, hogy a 41 éves Vincze Zoltánné dr. Lombosi Melinda a nyolc napból négyen is versenyzett, a többi időben pedig tanítványait támogatta.

A dunavarsányi anyuka nemcsak sokat, de jól is szerepelt a világbajnokságon. Korcsoportjában klasszikusban aranyérmes lett, equipped számban ezüstérmet szerzett, míg a fő versenyben, open kategóriában egyaránt második helyen zárt klasszikus és equipped számban is.

„147,5 kilogrammal masters 1-es világbajnoki csúcsot állítottam fel a +84 kilogrammos súlycsoportban, női nehézsúlyban, az open kategóriában a második legeredményesebb női versenyző lettem és equipped számban 200 kilogrammot nyomtam. Bár ez nem hivatalos, de a teljes vb-t nézve én lettem a legsikeresebb, hiszen négy érmet rajtam kívül senki nem nyert, mert ennyi számot be sem mertek vállalni” – mesélte a Premium Média & Sport által támogatott versenyző.

A civilben a Készenléti Rendőrségnél rendőrtisztként dolgozó erőemelő nem ünnepelt sokáig, hiszen máris elkezdte a felkészülést az augusztusi luxemburgi klasszikus Európa-bajnokságra.

A vb-n egyébként a magyar válogatott összesen 17 éremmel gazdagodott, melyekből 10 Melinda és tanítványai nevéhez fűződik, valamint hat érem is a Premium Média & Sport versenyzőihez köthető.